„Generációk a bűnmegelőzésért”

szbtsz generali fejlec
A Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége folytatni kívánja a szövetséghez tartozó települések intézményeiben (oktatási, szociális, családsegítő szolgálat, idősek klubja, nyugdíjas klubok, időskorúakat tömörítő baráti körök) a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató, felvilágosító jellegű munkáját.

Az utóbbi években elszaporodtak az erőszakos megnyilvánulások az iskolákban, családon belül, az időskorúak, fogyatékkal élők körében. Az egyedülálló időskorúak és fogyatékkal élők esetében fontosak a szomszédi segítő kapcsolatok „figyelő szolgálat”. A fentieket illetően szakértők bevonásával előadásokat, találkozókat kívánunk szervezni a Sajó, - Bán,- Szuha,- és a Ruda völgyében, völgyenként 3x4 alkalommal, összesen 12 alkalommal kerülne sor találkozókra. A találkozók alkalmával az alábbi címek alatt kerül sor szülő, nagyszülő és gyermekek részvételével előadásokra:


Előadások témái:
• Erőszak megnyilvánulása az iskolában
• A „családon belüli erőszak”, a bántalmazás következményei és a pszichés jegyek megjelenése a gyermekrajzokon
• Erőszakos „időskorúak, fogyatékkal élők” sérelmére elkövetett bűnözés, hogyan védekezzünk
• „Szomszédi figyelő rendszer” és segítő kapcsolatok kiépítése

Az előadások illetve a fórumok megtartására szeptember, október, november és december hónapokban kerülne sor mind a 3 völgyben (Sajó- Bán, Szuha, Ruda).

Az előadások helyszíne általános iskolák, művelődési házak, klubok.