Magyar Falu Program pályázat

Segítsen Adója 1%-ával

adoja

"Milyen a bányász élete...?" szavalóverseny

A Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége 2024. április 11.-én, a Költészet napján, Izsófalván rendezte meg a „Milyen a bányász élete…?” című szavalóversenyét. Az esemény a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében "civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása" (2023) Bányász hagyományokhoz kötődő rendezvények (FCA-KP-1-2023/4-001110) című pályázat keretén belül valósult meg.

DSCN4410

 

A Szövetség tagtelepülésein lévő iskolákból összesen 21 diák jelentkezett. A szavalóversenyre 2 verssel kellett a fellépőknek készülni: egy kötelező bányász verssel, melyet a Szövetség előzetesen megküldött az iskoláknak, valamint egy szabadon választott verssel. A szavalók ügyesen felkészültek mind a szabadon választott, mind a bányász versekből, az utóbbi versek nyelvezete, szóhasználata nem volt könnyű. A zsűriben Dr. Csontos Jánosné, Bencze Péter, a Szövetség alelnöke, Vadna polgármestere, valamint magyar-történelem szakos tanár, valamint Lévai Ákos, a Sajókazai Radvánszky Béla Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője foglalt helyet.

A szavaló versenyen minden résztvevő emléklapban, valamint egy ajándékcsomagban részesült.

Helyezettek:

I. helyezett: Tóth Csaba (Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola – Múcsony)
II. helyezett: Parcz Maja (Izsó Miklós Általános Iskola – Izsófalva)
III. helyezett: Forgó Fanni (Hosztják Albert Általános Iskola – Ormosbánya)
Különdíj: Pólyik Zoltán Raul (MMSZ Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskola – Sajókaza)

Köszönjük a fellépők színvonalas előadását, a felkészítő tanárok munkáját, és a nagy érdeklődést!

Reméljük a jövőben hagyományt teremthetünk, és ezután minden évben megrendezésre kerülhet a „Milyen a bányász élete…?” című szavalóverseny a Költészet Napján.