Magyar Falu Program pályázat

Segítsen Adója 1%-ával

adoja

21. Bányász Dalostalálkozó

2022. október 1-én rendezték meg a hagyományos Országos Bányász Dalostalál-kozót Izsófalván, az Izsó Miklós Művelődési Házban. A 23. alkalommal meghirdetett esemény az előző két évben a covid-járvány miatt elmaradt, a körülmények most úgy alakultak, hogy a találkozónak nem volt semmi akadálya. (Az előző találkozókat Rudabányán rendezték meg de a Gvadányi József Városi Művelődési Ház folyamatban levő felújítása miatt ez az intézmény most nem fogadhatta a kórusokat).

 

Az eseményen megjelent és üdvözölte a megjelenteket Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szabó Gergely, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke, Ötvös Béla, Izsófalva Nagyközség polgármestere és Nagy Tibor, a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének elnöke, a rendezvény főszervezője.

Ezt követően kilenc település tíz kórusa (összesen 140 énekes) mutatta be műsorát: a szögligeti Hagyömányőrző Népdalkör, a Szendrői Népdalkör, az Edelény Férfikórus, az edelényi Hagyományőrző Népdalkör, a borsodsziráki Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület, a boldvai Dalárda Egyesület, a sajószentpéteri Sajógyöngye Népdalkör, a Felsőtelekesi Népdalkör, a múcsonyi Hagyományőrző Népdalkör és a rudabányai Rozmaring Asszonykórus.

A dalok elhangzása után Ötvös Béla és Nagy Tibor mondott köszönetet a kórusoknak a részvételért és a felkészülésért. A csoportvezetők emléklapot és erre az alkalomra készített emléktárgyat vettek át a szervezőktől, majd közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel ért véget a nagysikerű találkozó.

A szervezők, Izsófalva Nagyközség Önkormányzata és a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége ezúton is köszönetet mondanak a támogatóknak: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének, Bánné dr. Gál Boglárkának, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének, a TELVILL Kft.-nek és az Ormosszén Kft.-nek, és mindazoknak, akik segítettek a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában

                                   

A mellékelt fényképek a rendezvény néhány emlékezetes pillanatát elevenítik fel.