Magyar Falu Program pályázat

Segítsen Adója 1%-ával

adoja

Jó gyakorlat, jó tapasztalat: Szuhafő Község megismerése

szbtszfejlec

2022. augusztus 4-én Szuhafőre látogatott el a Szövetség „Jó- vagy új kezdeményezés” témakörben, ahol Szuhafő polgármester asszonya, Szalóczy Gyuláné bemutatta a település fejlődésének szakaszait, valamint a vállalkozók (Kocsis István, Kocsis Richárd, Tarcsi László) turisztikai, agrárgazdálkodást végző és faluszépítő munkálatait.

A rendezvényen megtisztelt jelenlétével Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnök asszonya. Bemutatta a megye eddig elért sikereit, programjait, támogatásait és a jövőbeli terveit, amiben a Megyei Értéktár bővítése is helyet kap.
Továbbá Riz Gábor Országgyűlési Képviselő Úr megbízásából Sárosi-Kernya Izabella tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, szólt pár szót a Képviselő Úr nevében.

A jelenlévő polgármesterek szóltak gondjaikról, problémáikról, amire készségesen válaszolt az Elnök asszony, valamint Sárosi-Kernya Izabella.

A rendezvény kezdete:
Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnök asszony tájékoztatója:

Szuhafő polgármestere, Szalóczy Gyuláné tájékoztatója. A vállalkozók bemutatkozása, megismerése:


Vengédházak, turisztikai látnivalók

A domboldalon legelésző szarvasmarhák, a jól karbantartott földek szépsége, a folyamatosan épülő és a hagyományos módon felújított házak várják látogatóikat egy nyugodt, csendes zsákfaluban. A falut körülölelő dombok változatossága olyan kirándulási lehetőségeket biztosít, ahol kultúrzajtól mentesen élvezheti a természet hangjait. - írja a weboldalán Kocsis István.Sajtüzem, tejtermékek előállítása:


Kézműves termékek:


Szuhafő egy kiegyensúlyozottan fejlődő település. Látványos és turisztikai, ahol az agrárgazdálkodást végző vállalkozások sikeres tevékenységet folytatnak, amely példaként szolgál a kistelepülések számára is.


A rendezvényen gondolat-és tapasztalatcserére is sor került.


A jelenlévő polgármesterek a látottakról és hallottakról elismeréssel szóltak, a tapasztalataikat és gondolataikat megosztották egymás között.

A rendezvény közös ebéddel, baráti beszélgetéssel zárult. A jelenlévők megkóstolták Szuhafő híres gőzgombócát, ami nagyon finom volt. Ezt az évente megrendezésre kerülő szuhafői Gőzgombóc Fesztivál sikere is igazolja.


 

Köszönjük Szuhafő polgármesterének, valamint a vállalkozóknak a tartalmas, élményt adó találkozót, bemutatót. Továbbá köszönjük Bánné Dr. Gál Boglárkának és Sárosi-Kernya Izabellának a megtisztelő látogatást.

A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta!