III. Országos Bányász Dalostalálkozó Rudabánya

szbtszfejlec

2017.október 14-én, szombaton került megrendezésre a rudabányai Gvadányi József Városi Művelődési Házban a III. Országos Bányász Dalostalálkozó, amelynek célja a hajdan virágzó bányász kultúra ébren tartása, megőrzése és továbbadása, a dalos hagyományok ápolása, valamint a csoportok közötti tapasztalatcsere és a személyes kapcsolatok kialakítása.

  dalos31701    dalos31702

Az idén tizenkét dalkör mutatkozott be. Két új csoport fellépésével gazdagodott a rendezvény: A tardonai Nyugdíjasok Baráti Köre és a boldvai Cantus Firmus Énekegyüttes Dalárda Egylete csatlakozott a rendszeres résztvevőkhöz. A közel 200 résztvevőt Szobota Lajos, Rudabánya Város polgármestere és Rabi Ferenc, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke köszöntötte. Mindkét felszólaló elmondta, hogy kiemelt feladatának tartja bányász haladó hagyományok ápolását, s ezen belül is a zenei kultúra, a bányászdalok megőrzését és továbbadását a jövendő nemzedékek számára.

   dalos31703    dalos31704

A csoportok műsorának elhangzása után Nagy Tibor, a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének munkaszervezet-vezetője köszönte meg a szervezők nevében a színvonalas előadásokat, a szervezők önzetlen munkáját. Köszönetét fejezte ki továbbá a III. Országos Bányász Dalostalálkozót támogatóiknak, többek között a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének, a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnökének, Rudabánya Város Önkormányzatának, a Gvadányi József Városi Művelődési Ház intézmény-vezetőjének, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrumának, valamint az Ormosszén Zrt.-nek és a rendezvény sikeres lebonyolítását segítőknek.

A fellépő együttesek emléklapot és emléktárgyat vehettek át a dalostalálkozó szervezőitől, majd ezt követte a közös vacsora. A nagy sikerű találkozó jó hangulatú beszélgetéssel, énekléssel és tánccal ért véget.

Az eseményről készült képek a galériánkban megtekenthetők